maandag 8 mei 2017

Terug naar de jaren 80Ik ben geboren in 1980. Tijdens mijn kindertijd droeg mijn moeder epauletten zo breed als het derriere van een paard. Ik keek naar The Snorkels en Luc Appermont was the hot-dude-on-TV. Nu, 36 jaar later mag ik me helemaal terug onderdompelen in de wereld van de diaprojectoren en wafelijzerhaar, want ik mag de decoratie van Villa ’84 van Telenet leiden. Villa whut? Dit filmpje legt het helemaal uit:
Dus een huis van 4 verdiepingen omtoveren naar een totaalbeleving van de jaren 80: wat een droomjob! Maar na de “joepie’s” kwamen de “stressie’s”. Hoe begin je daaraan? Eerst en vooral, ik stond er niet alleen voor, ik kreeg een fantastisch team van TBWA-collega's ter beschikking (dankjewel Sharon, Katrien en Carole!). En dat hebben we nog eens versterkt met de zotte madammen van Yapstock en de sympathieke Stefanie van Mish Mash. Zij hebben elk een grote stock vol vintage-spullen waar we gretig gebruik van konden maken. Mijn collega’s vonden een pand in Antwerpen dat te huur stond en de eigenaar was akkoord om het enkele maanden ter beschikking te stellen voor de eighties make over. Ondertussen begon ik met de research naar het jaar 1984. Het huis moest voldoen aan de volgende criteria : alles wat in het huis zit, moet gefabriceerd zijn in het jaar 1984 of eerder, er moeten echt gasten kunnen logeren en Studio Brussel moet er een radioprogramma in kunnen maken. Het moet er niet alleen uitzien als in de jaren 80, maar alles moet ook echt werken, van de oude videospelletjes, de vaste telefoon tot de VHS-camera en de polaroid-fototoestellen. Uitdaging in het vooruitzicht!

Bij het eerste bezoek deden we de kamerindeling en daarna maakte ik bij elke kamer een moodboard voor het decor en voor de beleving. Na goedkeuring van Telenet, kregen we kregen een maand de tijd om alles uit te voeren. Ik was toen 7 maanden zwanger van Penny, niet evident met dat buikje, maar ik heb er mijn hart en ziel ingestoken en het resultaat mag er wezen. Penny moest nog geboren worden, maar Villa ’84 was ook al een beetje mijn baby (sorry Penny!).

Het huis ging vol tekstjes en grapjes met een knipoog naar de jaren 80. Hier in de slaapkamer : En in het toilet : 
Telenet had een deal gesloten met Studio Brussel als mediapartner en de kick off werd gemaakt door presentatrice en full time crazykonijn Linde Merckpoel. 
Studio Brussel maakte een pak grappige content in het huis. De parodie op TikTak en een avondje muilen vond ik de grappigste filmpjes. 
In Het Laatste Nieuws verscheen ook een gigantisch artikel over het huis:

 Alle kleren in het huis werden gehuurd bij Stefanie van Mish Mash. Zij geeft ook jaren-80-workshops waarin je een volledige eighties make over krijgt. Een aanrader! 

De meubels in Villa '84 werden verzorgd door Amandine en St├ęphanie van Yapstock. Ze verkopen en verhuren vintage van alle slag en soort, zeker es gaan kijken op hun website