vrijdag 22 juli 2016

Penny’s geboortekaartje


Shih is de laatste tijd helemaal aan het opgaan in zijn nieuwe hobby : houtbewerking. En toen we aan het geboortekaartje van Penny begonnen, kwam hij af met het idee om een muurrekje te maken in de vorm van Penny’s naam. Ik verklaarde hem voor zot toen hij me het ontwerp toonde. Maar op een paar dagen tijd had hij het helemaal in elkaar getimmerd en geschilderd.

En ik mocht het decoreren. All rightie!
Het bokaaltje met koperen muntjes verwijst naar haar naam “Penny” en naar haar spaarrekening.

De Chewbacca is een knipoog naar papa “Star-Wars-geek” Shih en naar hoe we Penny noemden toen ze nog in mijn buik zat : Wookiee (gewoon, omdat dat schattig klonk).

Het porseleinen origami vogeltje kregen we van vrienden die het meebrachten uit Japan. Het verwijst naar haar zus Lulu waar we enkele jaren geleden 1000 kraanvogels voor geplooid hebben om haar te helpen genezen.

 
Dit Frank Lloyd Wright-kadertje kocht ik een tijd geleden in Palm Springs tijdens onze reis naar de VS, want ik ben nogal fan van zijn architectuurstijl. Ik was het aan het bewaren voor een speciale gelegenheid en zie, het komt helemaal van pas in het koperen kleurenpallet van Penny’s kaartje ;-)
Het robotfiguurtje van Goldorak verwijst naar peter Henri, de broer van Shih. Hij en Shih waren in hun jeugdjaren daar nogal fan van en ik vermoed, nu nog altijd.


Het eenhoorntje verwijst naar meter Sarah. Ze vroeg ons ooit om de eenhoornpluche van Despicable Me mee te brengen uit de VS en sindsdien is zij de Unicorn Girl in onze vriendenkring.

  Het koraal en de flamingo’s verwijzen naar de vele reizen die we nog met haar hopen te maken om haar de wereld te laten zien.

Voilà, we hebben er ons werk van gemaakt. Als Penny groot genoeg is, mag ze het zelf decoreren met haar eigen spulletjes en souvenirtjes. Of in de fik steken (je weet nooit hoe rebels ze zullen worden, hé).