woensdag 9 december 2015

Kerst Tipi

De jingle bells-periode is aangebroken. Tijd voor kerstsfeer-overkill! Vroeger vond ik kerstbomen versieren maar saai, maar sinds enkele jaren proberen we er altijd iets creatiefs van te maken...

Milieufreak als ik ben, hou ik er niet van om elk jaar een echte boom te laten doodgaan in ons interieur en zeker niet van een plastieken boom die de afvalberg ook alleen maar vergroot. Ik laat dus elk jaar een taxusstruik in onze tuin alle kanten uit schieten en knip er elke winter de takken af om een kerststuk mee te maken. De taxus gaat niet dood en geeft het jaar erop weer een nieuwe lading takken. Het voordeel is ook dat hij geen naalden verliest en lang groen blijft, vooral als je de takken ondersteboven hangt. Enkele jaren geleden zag mijn kerstboom er zo uit.

Dit jaar is het een kerst-tipi geworden!
En tegelijk een speelhut voor Lulu, een luilekkerplaats voor Poopoo (de poes) en een namiddagdutjesoord voor Shih.
Ik heb hem versierd met witte veren, klassieke ballen, strikjes en houten vintage popjes die ik in de kringwinkel vond. Er zaten ook zilveren sterren in, maar de 2-jarige bandiet in ons huis is ermee gaan lopen.


 


Het frame bestaat ui 4 houten balken die Shih in elkaar timmerde, ik heb er doorzichtige groene voile rondgehangen zodat de takken daar mooi op kunnen rusten en zodat je de lichtjes ook nog ziet als er je binnenin zit. En het leuke is, als kerst gedaan is, kan je er een gewone tipi van maken in de kleuren die je wil.