zaterdag 10 januari 2015

Lulu's hoedjes


Toegegeven, ik mis Lulu’s haartjes wel. Soms kijk ik eens terug naar foto’s waar ze haar haar nog had, maar ik voel me er ongemakkelijk bij. Dat kleine meisje, dat er van buitenaf zo goed uitzag, maar vanbinnen een gevaarlijke tumor aan het ontwikkelen was. En dat wij niet het flauwste vermoeden hadden. Daar krijg ik nog altijd de rillingen van.

Haar kaal kopje gebruik ik nu als excuus om leuke hoedjes en mutsen te verzamelen. 
Op de afdeling in het UZ ligt een grote doos vol met gebreide mutsen en sjaals van de lieve mensen van Zonnedekens. Lulu heeft daar al verschillende keren een mutsje mogen uit kiezen. En mooi dat ze ermee is! Ze heeft ook een gehaakte Pompipi cadeau gekregen, ze vindt hem fantastisch (en wij ook). Wat een talent, daar bij Zonnedekens! Bedankt!


   


Net voor haar radiotherapie had Lulu terug een klein laagje haar op haar hoofd en ze hadden ons gezegd dat er wat kale plekjes zouden verschijnen van de bestraling. Na ongeveer 3 weken zagen we een grote kale plek op de rechterhelft van haar hoofd, Shih heeft dan de andere kant ook maar afgeschoren en haar een hanenkam gegeven. Totally badass!