zondag 11 januari 2015

Een gezond 2015

Ik wens iedereen die ons gesteund heeft, op welke manier dan ook, een schitterend jaar toe. En een goede gezondheid. Dat is eigenlijk dit jaar mijn belangrijkste wens. En daarbovenop heel veel liefde, lachbuien, verwondering, vrije tijd, genot en geluk.

Dit is de kerstkaart die we samen met Lulu gemaakt hebben. Haar mutsje van Zonnedekens heeft me geïnspireerd om een volledige sneeuwpopoutfit samen te stellen. Shih’s ma breide het kleedje en ik heb er de knopen op genaaid. 


Maar er zit zoveel meer achter deze foto. De glimlach die je op ons gezicht ziet, is er eentje die er niet zomaar gekomen is.

Achter die glimlach zit het harde werk van een volledig team van dokters, assistenten, chirurgen, verplegers, schoonmakers, logistiek medewerkers, receptionisten, de mensen van de sociale dienst, de psychologe en zoveel andere mensen die hun job zo fantastisch doen in het UZ in Gent. Echt, mijn hoed af voor iedereen die daar werkt.

Achter die glimlach zit ook de liefde van onze families die ons elk op hun manier steunen, maar vooral de grootmoeders en mijn nichtje Laurence die met zoveel enthousiasme passen op Lulu.

Achter die glimlach zitten onze vrienden waar we eventjes kunnen vergeten dat de tijd bij ons stil is blijven staan.


Achter die glimlach zitten onze collega’s die #teamlulu hebben opgestart en alle mensen die mee op de kar gesprongen zijn om ons via alle soorten media een hart onder de riem te steken. Ze waren een enorme steun voor ons tijdens de moeilijkste periode en nu nog altijd.

Achter die glimlach zitten onze werkgevers die zo ongelofelijk begripvol zijn.

Achter die glimlach zit onze loodgieter Jan, die ons uit de nood heeft geholpen op een moment dat Lulu’s toestand nog onzeker was. Een man met het hart op de juiste plaats.

Achter die glimlach zitten onze buren en overburen die ons hart verwarmen met leuke attenties en woordjes.

Achter die glimlach zit ook het geluk om in België te wonen en te kunnen genieten van de steun van Mantelzorg, het Kinderkankerfonds en alle andere financiële steun die er is voor mensen zoals ons.

Achter die glimlach zit ook de alertheid van Kind en Gezin, zij hebben aan de alarmbel getrokken toen er iets mis was met Lulu’s hoofdomtrek en daarna nog regelmatig getelefoneerd om te vragen hoe het gaat.

Achter die glimlach zitten alle lezers van deze blog, die ons kraanvogelproject mogelijk hebben gemaakt en met hart en ziel blijven meeleven met ons verhaal.

En achter die glimlach zit het grootste wonder van allemaal, onze Lulu. Een klein prutske van nog geen scheet groot dat één van de meest kwaadaardige hersentumoren poepje laat ruiken. Zij is de definitie van het woord “kracht”. Zij is mijn voorbeeld. Zij doet alle harten stralen en monden glimlachen als ze nog maar in de buurt komt. Een wonder van een kind en het mooiste dat mij ooit is overkomen.

Laat dit jaar het jaar van je genezing zijn, liefste meid. Een blijvende genezing.
Zodat we je kunnen zien opgroeien.
Dat je zo groot wordt, dat je niet meer op de kerstkaart wil met je ouders, omdat dat “uncool” is.
Zo groot dat je met je eigen kindje een kerstkaart zult maken en nog veel groter dan dat…
Lulu, mijn kleine Lulu, ik ben zo blij dat jij er nog bent, gelukkig nieuwjaar!

Je mama