woensdag 10 december 2014

Workshop keramiek transfer

Tussen het dienen van zijne majesteit Lulu door, probeer ik wat tijd te nemen voor mezelf. Een magazine lezen of een beetje surfen gaat niet, want daar komt madam als een komeet op mij afgevlogen om mee te helpen bladeren of op het toetsenbord te hameren. Ik kan dus niet anders dan het huis uit.

Verleden zondagochtend heb ik papa Shih gebombardeerd tot verantwoordelijke van het huishouden en hup, weg was ik, naar de pop-up-shop van Helen B in de Serpentstraat voor een workshop keramiek transfer (= je eigen ontwerpen op porselein zetten).

Lekker knus tussen haar leuke porseleinen koppen, de grappige kaartjes en kaders, de opgezette vlinders, de kleurige wollen dekentjes, kussens en wandtapijtjes stond een tafeltje waar we met 5 gezellig samen gepropt, in de weer gingen met onze snijmesjes. Wat is het genieten om in zo’n inspirerende omgeving te prutsen met vormpjes en kleurtjes. Iemand zei : “Ik voel met net als een meisje in de tekenschool en ik wil niet naar huis.” Zo was het inderdaad. En los van het amusante, heb ik ook veel bijgeleerd over waar je moet zijn en wat je nodig hebt om je ontwerpen op porselein te krijgen. Kan nog van pas komen voor Talloor, het interieurproject waar ik al een tijdje mee bezig ben.

Bedankt Helen! Het was de moeite waard :-)

Dit zijn mijn kopjes die Helen binnenkort zal bakken in haar oven. Benieuwd naar het resultaat…Hier nog enkele fotootjes van haar shop.Helen B & Vrienden is nog open in de Serpentstraat tot 31 december.