woensdag 13 augustus 2014

De datum is bekend

Volgende week haar laatste kuur. Snel is het niet gegaan, vind ik. Ik weet niet waarom, maar de tijd lijkt stil te staan voor ons. We kunnen niks plannen, we kunnen enkel leven van dag tot dag. Het is alsof er een doek hangt over onze toekomst. En binnenkort gaat iemand dat doek wegtrekken en zeggen “Tadaaaa! Zo loopt het af!” En die dag zal waarschijnlijk vrijdag 5 september zijn.

Enkele dagen daarvoor, 2 september meer bepaald, gaat Lulu terug onder narcose voor een NMR-scan, om te zien wat er in haar hoofdje gebeurd is. En ik heb er echt geen zin in. Waarom kunnen we niet blijven in het nu? Het enige wat we kunnen doen is elke dag onze onwetendheid over morgen vieren.


En genieten dat we doen! Bij elk straaltje zon zwieren we Lulu in haar schommel, als het regent, gaan we wandelen met de kap op de Bugaboo, haar opblaasdinoland hebben we vol kussen gegooid zodat ze erin kan zwemmen en zich verstoppen, ik heb een huisje van karton gemaakt waar ze in kan en dat ze “koekoek” noemt (omdat ik dat zeg als ze door het raampje piept), elke dag kijken we samen naar een paar afleveringen van Spongebob (Bobbo zoals Lulu hem noemt)… Lulu kan al niet wachten om zijn nieuwste film te zien ;-) Ook al kunnen we niks plannen, toch heb ik een voorgevoel dat Lulu in 2015 samen met ons naar de Spongebob-movie zal kunnen gaan…Vandaag in het UZ waren haar bloedresultaten  goed genoeg om naar huis te mogen, maar ze is extreem neutropeen (neutrofielen staan op 10). Dus extra hard opletten voor infecties. Lulu eet ook beter dan vorige week. Ze was 400g afgevallen en is intussen opnieuw bijna 200g bijgekomen.
Omdat ik verleden jaar, samen met mijn collega Tom, de Kom Op Tegen Kanker-campagne “Steek je tong uit tegen kanker” gemaakt heb, hebben mijn collega’s van TBWA massaal fotootjes opgeladen waar ze voor Lulu hun tong uitsteken tegen kanker. En vandaag heeft Lulu ook haar tong uitgestoken. Bedankt, lieve collega’s!
En om af te sluiten nog een paar fotootjes van Lulu met haar zotte peter ;-)