vrijdag 16 mei 2014

Het verhaal van de 1000 kraanvogelsGisteren had ik een gesprek met Patricia, de psychologe van het ziekenhuis, een zeer begripvolle vrouw met een luisterend oor en een goed hart. Zij vertelde me dat hier een tijdje geleden een mama was die hetzelfde meegemaakt heeft als mij en daar een boek over had geschreven. Zij heeft toen samen met haar familie en vrienden 1000 origami vogels gevouwen. En haar kindje is genezen. Ik ben toen even gaan googelen en volgens een oude Japanse legende zal iedereen die 1000 origami kraanvogels vouwt, zijn wens tot gezondheid in vervulling zien gaan.

Ik ben nu niet het bijgelovige of religieuze type, maar het lijkt me toch een leuk idee om te doen. Ik heb origami altijd al mooi gevonden en Shih heeft ooit een reeks mini-origamifiguurtjes gemaakt waar ik heel hard van genoten heb. En ik weet zeker dat Lulu als ze terug wat fitter is, het fantastisch zal vinden om met 1000 kleurrijke vogeltjes te mogen spelen.

En aangezien er zoveel mensen me vragen of er iets is dat ze kunnen doen, lijkt me dit iets moois om te vragen. Volgens de traditie moet ik ze zelf vouwen dus zou ik aan iedereen willen vragen om een stukje gekleurd papier in de vorm van een vierkant (tussen de 20 à 30 cm breed is perfect) op te sturen naar ons thuis of naar het adres van mijn lieve collega's van TBWA :

TBWA tav #teamlulu
Kroonlaan 165
1050 Brussel

(of te bezorgen aan de receptie van TBWA, zij zullen alles doorsturen naar ons thuis) 
Laat je maar gaan met kleuren en schrijf of teken er gerust iets op.

Dankjewel <3
Hanne