zondag 10 november 2013

Talloor in het Woonboek


Een paar jaar geleden ben ik gestart met Talloor.  Ik maak kleurrijke composities van oude porseleinen borden om aan je muur te hangen. Het idee is er gekomen toen ik op mijn tochten door de kringwinkels zoveel mooie, maar eenzame bordjes zag liggen. Velen van hen waren hun volledig servies verloren waardoor niemand hen kocht. Ik besloot hen onder mijn hoede te nemen en een nieuwe familie voor hen te zoeken. En zo ontstond Talloor, een interieurproject waar ik al die vintage bordjes upcycle (=hip woord, want het is in het Engels, cool!).

Ik maak composities volgens kleur en zet die te koop, maar ik werk ook op maat. Je kan dan een foto doorsturen van de lege muur in je interieur en ik ontwerp een set in functie van het beschikbaar oppervlak en de kleuren van je meubels. Dankzij het fantastische interwebs, kan dat allemaal via mail. Ik fotografeer het ontwerp, plaats het in Photoshop in je interieur en stuur het door. Zo hangt er al een set van Talloor in Nederland, Luxemburg en zelfs Israël.
Onlangs heeft een goeie vriend en collega van mij, Tom Cole, een knappe fotoreportage gemaakt van mijn interieur en de talloren die bij mij in de keuken hangen. Die foto’s staan nu in zijn gloednieuwe interieurboek, het Woonboek. Een mooie herinnering en natuurlijk ook een beetje reclame voor Talloor. En nu we toch over reclame bezig zijn, hier is mijn website www.talloor.com. Kan een leuke cadeautip zijn voor het eindejaar ;-)