vrijdag 25 oktober 2013

Lulu’s eerste week


Het tempo waarop ik foto’s neem is een pak hoger dan het tempo waarop ik blogposts kan schrijven. Lulu is ondertussen al 7 maanden en eindelijk heb ik wat tijd gevonden om de blog verder te zetten.  

Wat ik me het meeste herinner van die eerste dagen in de kraamkliniek was die ongelofelijke luxe waarin ik kon recupereren : een vroedvrouw voor elk onnozel vraagje, dagelijks ontbijt, lunch en avondeten op bed, ons eigen mini-badkamertje en mini-babyverzorgingskotje. 

Daar lig je dan, met dat klein mensje in je armen. We hebben alles gefilmd en gefotografeerd, elke kick die ze gaf, van haar eerste volle pamper tot elk hikje en niesje. En vol dat die pampers waren! En kracht dat daarachter zat! Gelukkig dat er een glazen wand rond de ververstafel stond, anders was de kaka tot op het bed gevlogen. Had ik toen geweten dat je je baby’s ontlasting al vanaf de geboorte kunt voorspellen, was ik veel eerder met EC begonnen. Lees er meer over in m’n blogpost “Met je baby op het potje”.
Nadat wij Lulu uitgebreid verwelkomd hadden met ontelbare knuffels en vijfduizend-en-een foto’s, kwam er bezoek.
De grootmoeders : Ama (Taiwanees voor oma) en Oma
De peter David.
De meter Julia.


En dan naar huis. Oei, terug naar de echte wereld. Ik kreeg nog een vaccinatie net voor m’n vertrek en hup, weg waren we. Bij onze thuiskomst was de lente net begonnen en dwarrelde er nog sneeuw naar beneden. Ik ben toen plots enorm verzwakt en moest plat in bed gaan liggen, hoogstwaarschijnlijk een reactie op de vaccinatie. En dan was het daar : de babyblues. Ik dacht dat ik niet meer voor Lulu ging kunnen zorgen. Ik kon mijn bed niet uit, zo uitgeput was ik. Dan ben je blij dat je er niet alleen voor staat. Papa’s zijn de max! Alleen zou er nog melk uit zijn tepels moeten komen, maar dat hebben ze jammergenoeg nog niet uitgevonden ;-) Na een dagje wenen in bed, was ik er helemaal weer bovenop.
Je vindt je eigen baby altijd mooi, ook al trekt ze smoelen en grimassen die zelfs in The Lord Of The Rings erover zouden zijn. Hier was Lulu auditie aan het doen voor trolelfje.