dinsdag 9 juli 2013

Enkele tips voor zwangerschapskledij


De eerste 3 maanden is er nog niks aan de hand, maar dan komt het, dat ronde buikje dat je overal met je meesleept. Ik heb me altijd afgevraagd hoe dat voelde en nu weet ik het: het is precies een zak water die ze rond je middel hebben gebonden met een veel te grote wriemelende goudvis in ;-) Allemaal leuk, maar daar moeten ook nog kleren rond en ik werk jammergenoeg niet in een nudisten-reclamebureau, dus ben ik op zoek gegaan naar passende kledij ;-)
Tot mijn grote ontgoocheling zat er niet veel soeps tussen al die zwangerschapsmerken. Je vindt veel mooiere dingen in de gewone winkels. En het voordeel is dat je het kan blijven dragen na de bevalling. Het is even zoeken, maar tegenwoordig is er zoveel stretchkledij te vinden, dat je snel iets zal vinden dat je flatteert.
Misschien enkele tips waar je op moet letten om er niet als een zak patatten uit te zien :

Aansluitende kledij is de boodschap!
Kijk vooral uit naar rekbare aansluitende kleedjes, dat accentueert mooi je buikje en zit comfortabel. Dit vond ik bij Sissy Boy in Antwerpen:
De high waist leggings van American Apparel.

Ze zijn superrekbaar en na het wassen krimpen ze weer helemaal naar hun originele formaat. Handig te combineren met een tuniek of een aansluitend kleedje.

Pas op met A-lijn-kleren, ze kunnen je heel breed maken. Wat ik wel in A-lijn heb gekocht (om steeds boven aansluitende kledij te dragen) is een jas. Deze is nu één voor de winter, maar je vindt ze voor alle seizoenen. Ik heb deze in Topshop gevonden.
Als je losse kleedjes wil, kies dan eentje met een hoge taille, want dat sluit mooi aan boven je buik en maakt je eleganter. Dit is van links naar rechts : Mango en Fred Segal in LA.