zondag 23 juni 2013

Overwinteren in La Gomera

Belgische winters steken soms dik tegen. Nu had ik een goed excuus om eens een all-in reisje te boeken naar de zon. Want een zwangere vrouw moet warm hebben ;-) Tussen alle foute massahotels in de Neckermannbrochure zag ik een redelijk sober hotel in La Gomera, een klein eilandje naast Tenerife. En het was perfect wat ik nodig had: een lekkere 25°C terwijl het in België de stenen uit de grond aan het vriezen was. 
Ik wist niet veel over La Gomera, maar heb achteraf gezien wel goed gegokt. Niet te druk, mooie zwarte stranden, lekker eten (veel vis) en aangename lentetemperaturen. Ons hotel “Playa Calera” lag in het minst toeristische en mooiste gedeelte van het eiland: Valle Gran Rey. 
La Gomera loopt vol met hippies, gepensioneerden én gepensioneerde hippies...
En hier ben ik aan het bellen met de hippiefoon, helemaal gemaakt uit gerecycleerd karton :
En wat is er allemaal te doen op dit eiland? Je kan er de nudist uithangen op het naaktstrand, als de golven goed zitten, kan je er surfen, je kan gaan hiken in de natuur, slenteren in de kleine straatjes van het dorp, fietsen of je kan walvissen en dolfijnen gaan spotten op een boot. Bij dat laatste hebben hebben we vooral pilootwalvissen gezien, ze lijken op dolfijnen, maar dan groter.
In januari is het daar lekker warm. Alleen als er wind is, wordt het iets frisser. Maar wat wij dan deden was golven spotten, want dan gaan ze spectaculair hoog.
Elke avond verzamelen de mensen aan het strand om de zon te zien ondergaan. Dan slaan de hippies op hun tamtams en drinken de mensen een glaasje. De zon gaat er in januari later onder dan bij ons. In België is het om 18u al donker, daar gaat de zon pas onder om 20u.

Ons hotel, Playa Calera, was een aparthotel, dus met een mini-keukentje op de kamer. Wij hadden een all-in, dus zelf koken hebben we niet gedaan. Het ochtend- en avondbuffet was goed tot zeer goed. Alleen jammer dat het zwembadwater niet verwarmd was. En je ziet op mijn foto’s dat het zwembad veel kleiner is dan op de foto’s van hun website.

Op het boekingsformulier stond "kamer met zicht op de bergen", dus we kregen meer dan verwacht. Er was ook een glimp van het strand te zien en vooral veel daken van andere huizen. Niet ideaal, maar ook niet om over te klagen. 


Wij hebben voor het gemak via een reisagent geboekt, maar in La Gomera zijn ook charmantere appartementen te huur zoals dit roze huis met zicht op zee. Moest ik meer tijd gehad hebben, dan zou ik zeker zoiets geboekt hebben…


Adios, La Gomera, met je woeste stranden en je kemels van bloemen, tot ooit nog eens!